Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe ciasteczka z nutką pomarańczy, cynamonu i kardamonu to pyszne połączenie. Ciasteczka wybornie smakują i bardzo szybko znikają ze stołu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1190
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11179
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4032
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1392
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1190
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11179
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4032
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1392
Składniki
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem, dodać puree z dyni, cukier puder, otartą skórkę z pomarańczy i szczyptę soli. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Jabłka umyć, osuszyć, pokroić na 12 części, usunąć gniazda nasienne. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i szklanką lub foremką w kształcie koła wyciąć krążki, na każdy ułożyć cząstkę jabłka.
Złożyć na pół i docisnąć kąciki ciasta.
Cukier kryształ wymieszać z cynamonem i szczyptą mielonego kardamonu.
Ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać posypką z cukru i cynamonu. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12- 15 minut. Ciasteczka można posypać gotową przyprawą do szarlotki.