Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z serków wiejskich z dynią i skórką pomarańczowa na kruchym cieście.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3089
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 138
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 72
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3089
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 138
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 72
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Na blachę 22x35cm Kruchy spód: Zimne masło kroimy w kostkę i zagniatamy z resztą składników. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Formę wkładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy ciasto. Najlepiej urywać po kawałeczku i dokładnie wykładać cały dół. Ugniatamy palcami. Masa serowa: Z serków wiejskich odlewamy nadmiar śmietanki, powinno jej zostać tylko trochę, Serki miksujemy dokładanie na gładką masę. Dodajemy budyń (w proszku), puree z dyni, skórkę pomarańczową i cukier. Jeśli macie zwykły budyń (nie duży) to dodajcie jeszcze 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Masę serową wylewam na ciasto i blachę przykrywamy papierem do pieczenia lub filią aluminiową. Pieczemy w 160 stopniach przez 60 minut, zdejmujemy papier i pieczemy jeszcze 20 minut. Ciasto musi ostygnąć. Najsmaczniejsze jest następnego dnia, po schłodzeniu w lodówce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.