Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kuchennym blacie zalegały od tygodnia różne owoce, na które nikt z domowników już nie miał ochoty. Postanowiłam je przesmażyć i wyszedł mi przepyszny dżemik.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1352
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1352
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Wypestkowane śliwki i jabłka zasypałam 5 łyżkami cukru i odstawiłam na 15 minut by puściły sok. Następnie smażyłam na wolnym ogniu, aż owoce się rozpadły. Dodałam pokrojone kaki, banany i pomarańcze. Na końcu dolałam sok z granatu i cytryny. Spróbowałam, czy dżem jest odpowiednio "dosmaczony" cukrem. Dodałam jeszcze 3 łyżki cukru. Owoce zmiksowałam i przełożyłam do słoiczków. Krótko zapasteryzowałam. *Sok z granatu dodałam po to, by dżem nabrał koloru*