Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kuchennym blacie zalegały od tygodnia różne owoce, na które nikt z domowników już nie miał ochoty. Postanowiłam je przesmażyć i wyszedł mi przepyszny dżemik.
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 355
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 84
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1572
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 355
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 84
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1572
Składniki
Wypestkowane śliwki i jabłka zasypałam 5 łyżkami cukru i odstawiłam na 15 minut by puściły sok. Następnie smażyłam na wolnym ogniu, aż owoce się rozpadły. Dodałam pokrojone kaki, banany i pomarańcze. Na końcu dolałam sok z granatu i cytryny. Spróbowałam, czy dżem jest odpowiednio "dosmaczony" cukrem. Dodałam jeszcze 3 łyżki cukru. Owoce zmiksowałam i przełożyłam do słoiczków. Krótko zapasteryzowałam. *Sok z granatu dodałam po to, by dżem nabrał koloru*