Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kuchennym blacie zalegały od tygodnia różne owoce, na które nikt z domowników już nie miał ochoty. Postanowiłam je przesmażyć i wyszedł mi przepyszny dżemik.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 358
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 535
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 358
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 535
Składniki
Wypestkowane śliwki i jabłka zasypałam 5 łyżkami cukru i odstawiłam na 15 minut by puściły sok. Następnie smażyłam na wolnym ogniu, aż owoce się rozpadły. Dodałam pokrojone kaki, banany i pomarańcze. Na końcu dolałam sok z granatu i cytryny. Spróbowałam, czy dżem jest odpowiednio "dosmaczony" cukrem. Dodałam jeszcze 3 łyżki cukru. Owoce zmiksowałam i przełożyłam do słoiczków. Krótko zapasteryzowałam. *Sok z granatu dodałam po to, by dżem nabrał koloru*