Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105923
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5927
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105923
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5927
Składniki
Składniki na dużą blachę. Margarynę, cukier, żółtka - utrzeć, dodać mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 3 równe części: ( I- ciasto białe, II- dodać orzechy, III- dodać kakao). Upiec 3 równe placki (20- 25min w 180''''''''C)
2 galaretki wiśniowe rozpuścić w 2szkl. wody, dodać do niej słoik drylowanych wiśni, wyłożyć na białe ciasto , gdy galaretka stężeje przykryć ciastem z orzechami.
2 śnieżki ubić w 1/2szkl. zimnego mleka, dodać galaretkę zieloną, rozpuszczoną w 1szkl. wody.Wylać na ciasto z orzechami i przykryć ciastem kakaowym, polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą. Gotowe ciasto wstawić do lodówki, aż wszystką porządnie stężeje. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień. Smacznego!