Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1860
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14596
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1860
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14596
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Składniki
Składniki na dużą blachę. Margarynę, cukier, żółtka - utrzeć, dodać mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 3 równe części: ( I- ciasto białe, II- dodać orzechy, III- dodać kakao). Upiec 3 równe placki (20- 25min w 180''''''''C)
2 galaretki wiśniowe rozpuścić w 2szkl. wody, dodać do niej słoik drylowanych wiśni, wyłożyć na białe ciasto , gdy galaretka stężeje przykryć ciastem z orzechami.
2 śnieżki ubić w 1/2szkl. zimnego mleka, dodać galaretkę zieloną, rozpuszczoną w 1szkl. wody.Wylać na ciasto z orzechami i przykryć ciastem kakaowym, polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą. Gotowe ciasto wstawić do lodówki, aż wszystką porządnie stężeje. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień. Smacznego!