Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wyniku małej improwizacji powstało bardzo słodkie i smaczne ciasto- idealne do gorzkiej, popołudniowej kawy ;)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34632
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 892
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 177
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3829
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34632
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 892
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 177
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3829
Składniki
Wcześniej upieczony, ciemny biszkopt nasączamy ponczem.
Mleko gotujemy z cukrami (powstaje jakby rzadki lukier). Po ostudzeniu łączymy go z mlekiem w proszku.
Ucieramy masło, następnie dodajemy do niego masę z mleka i nadal wykręcamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Herbatniki i biszkopty namaczamy przez chwilę w odrobinie wody( może być z dodatkiem alkoholu); czekoladę kroimy na małe kawałeczki.
Na biszkopt wykładamy masę, następnie kruszymy na nią herbatniki, biszkopty, posypujemy czekoladą. Na koniec, całość polewamy na przemian polewą czekoladową i lukrem. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki :)