Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne eklerki z budyniowym nadzieniem - Szybki deser na dwa kęsy !
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 808
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1423
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 808
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1423
Składniki
1.W rondelku podgrzewamy mleko, pokrojone masło, cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia. 2. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy energicznie, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek a masa zrobi się gładka. 3. Garnek zestawiamy z ognia i studzimy. 4. Do masy dodajemy po jednym roztrzepanym jajku, bardzo dokładnie mieszając po dodaniu każdego. Mieszamy, aż masa stanie się gładka i napowietrzona. 5. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskamy podłużne ciastka na wyłożoną papierem. 6. Pieczemy ok. 25 minut do lekkiego zarumienienia. 7. Wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki. Zostawiamy do wystygnięcia. 8. W między czasie przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. 9. Zimne eklerki przekrajamy nożem wzdłuż (najlepiej nożem z piłką) 10. Na jedną część nakładamy lekko ciepły budyń i układamy borówki, przykrywamy drugą częścią. Gotowe eklerki można dodatkowo polać czekoladą