Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne eklerki z budyniowym nadzieniem - Szybki deser na dwa kęsy !
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3225
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3225
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Składniki
1.W rondelku podgrzewamy mleko, pokrojone masło, cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia. 2. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy energicznie, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek a masa zrobi się gładka. 3. Garnek zestawiamy z ognia i studzimy. 4. Do masy dodajemy po jednym roztrzepanym jajku, bardzo dokładnie mieszając po dodaniu każdego. Mieszamy, aż masa stanie się gładka i napowietrzona. 5. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskamy podłużne ciastka na wyłożoną papierem. 6. Pieczemy ok. 25 minut do lekkiego zarumienienia. 7. Wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki. Zostawiamy do wystygnięcia. 8. W między czasie przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. 9. Zimne eklerki przekrajamy nożem wzdłuż (najlepiej nożem z piłką) 10. Na jedną część nakładamy lekko ciepły budyń i układamy borówki, przykrywamy drugą częścią. Gotowe eklerki można dodatkowo polać czekoladą