Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekpresowe pączki serowe
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 241
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 869
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25119
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 241
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 869
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25119
Składniki
Jajka i twaróg powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miski przekładamy twaróg, jajka, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz cukier waniliowy i całość wymieszać łyżką. Na koniec dodać mąkę i całość ponownie wymieszać. Masa wychodzi gęsta i klejąca.
Dłonie zwilżyć olejem i uformować kulki. U mnie wyszło 26 sztuk.
Olej rozgrzać do temperatury 160 stopni. Smażyć partiami na złoty kolor z każdej strony. Pączki same się obracają w trakcie smażenia. Wyciągamy na ręcznik papierowy, jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.