Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekpresowe pączki serowe
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336646
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3776
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2515
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336646
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3776
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2515
Składniki
Jajka i twaróg powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miski przekładamy twaróg, jajka, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz cukier waniliowy i całość wymieszać łyżką. Na koniec dodać mąkę i całość ponownie wymieszać. Masa wychodzi gęsta i klejąca.
Dłonie zwilżyć olejem i uformować kulki. U mnie wyszło 26 sztuk.
Olej rozgrzać do temperatury 160 stopni. Smażyć partiami na złoty kolor z każdej strony. Pączki same się obracają w trakcie smażenia. Wyciągamy na ręcznik papierowy, jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.