Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekpresowe pączki serowe
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9697
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 523
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9697
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 523
Składniki
Jajka i twaróg powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miski przekładamy twaróg, jajka, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz cukier waniliowy i całość wymieszać łyżką. Na koniec dodać mąkę i całość ponownie wymieszać. Masa wychodzi gęsta i klejąca.
Dłonie zwilżyć olejem i uformować kulki. U mnie wyszło 26 sztuk.
Olej rozgrzać do temperatury 160 stopni. Smażyć partiami na złoty kolor z każdej strony. Pączki same się obracają w trakcie smażenia. Wyciągamy na ręcznik papierowy, jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.