Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekpresowe pączki serowe
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 188
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1867
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35143
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 376
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 132
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 188
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1867
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35143
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 376
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 132
Składniki
Jajka i twaróg powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miski przekładamy twaróg, jajka, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz cukier waniliowy i całość wymieszać łyżką. Na koniec dodać mąkę i całość ponownie wymieszać. Masa wychodzi gęsta i klejąca.
Dłonie zwilżyć olejem i uformować kulki. U mnie wyszło 26 sztuk.
Olej rozgrzać do temperatury 160 stopni. Smażyć partiami na złoty kolor z każdej strony. Pączki same się obracają w trakcie smażenia. Wyciągamy na ręcznik papierowy, jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.