Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja na małą blachę o wymiarach 20 x 25 cm
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Małą formę wysmarować masłem i opruszyć mąką. Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Ubić jajka z cukrem. Umieść rondelek na małym ogniu i rozpuść czekoladę z masłem. Dolej czekoladę do masy jajecznej i delikatnie zamieszaj drewnianą łopatką. Następnie dodaj mąkę i orzechy. Wymieszaj wszystkie składniki. Masę wlej do wysmarowanej masłem formy i piecz przez 30 min.