Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasteczka, które można przygotować z marmoladą, dżemem lub owocami. U mnie z marmoladą wieloowocową. Ciasto składa się w kształt "okienek", ciasteczka wyglądają pięknie i apetycznie. Polecam!
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 67
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 266
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 56
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 68
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7935
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 67
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 266
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 56
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 68
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7935
Składniki
Ciasto francuskie wykładamy na oprószoną mąką stolnice, dzielimy na 8-10 kwadratów (u mnie 10 x 10cm). Każdy kwadrat nacinamy tak jak na zdjęciu (dokładna instrukcja na moim blogu http://paulinka-to-ja.blogspot.com/2013/06/ekspresowe-ciasteczka-francuskie.html). Na tak przygotowane ciastka nakładamy po łyżeczce marmolady i układamy na wyłożoną papierem blaszkę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 20 minut. Po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.