Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto w mgnieniu oka :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8421
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2935
Polecam.
Odsłon: 1662
Polecam.
Odsłon: 487
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8421
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2935
Polecam.
Odsłon: 1662
Polecam.
Odsłon: 487
Składniki
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier waniliowy + szkl. zwykłego cukru - wymieszać wszystkie suche składniki razem. Jajka wbić do miski i rozbełtać trzepaczką / rózgą do jajek. Dodać jogurt grecki oraz olej. Na koniec dodawać porcjami suche składniki i mieszać aby nie było grudek - do tego należy użyć łyżki. Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w kostkę. Ciasto wylać na formę wysmarowaną i wyłożoną papierem do pieczenia, ja użyłam okrągłej formy. Na ciasto wyłożyć pokrojone brzoskwinie Piec 50-60min. Upieczone posypać cukrem pudrem