Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto na maślance z owocami bez miksowania
Jajka oraz maślanka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, olej dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mąkę najlepiej dodawać partiami wtedy łatwiej będzie wymieszać masę na ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce. Piec ok 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Proste w przygotowaniu, bezglutenowe ciasto, które posmakuje wszystkim. Przep...
Odsłon: 3930
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 7367
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 5
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 15
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41794
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 25
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 189
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 5
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 15
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41794
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 25
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 189
Składniki
Jajka oraz maślanka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, olej dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mąkę najlepiej dodawać partiami wtedy łatwiej będzie wymieszać masę na ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce. Piec ok 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 639
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 404