Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto na maślance z owocami bez miksowania
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 4168
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 557
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 257
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38446
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 4168
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 557
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 257
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38446
Składniki
Jajka oraz maślanka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, olej dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mąkę najlepiej dodawać partiami wtedy łatwiej będzie wymieszać masę na ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce. Piec ok 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!