Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto na maślance z owocami bez miksowania
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 256
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 301
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 348
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 256
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 301
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 348
Składniki
Jajka oraz maślanka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, olej dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mąkę najlepiej dodawać partiami wtedy łatwiej będzie wymieszać masę na ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce. Piec ok 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!