Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Do zrobienia w kilka chwil bez użycia miksera!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Składniki
Rabarbar pokrój na kawałki o grubości pół centymetra Zasyp 2 łyżkami cukru, wymieszaj i odstaw na później Żółtka wymieszaj trzepaczką z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli Dodaj śmietanę i olej, dokładnie wymieszaj Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszaj Gotowe ciasto wyłóż na blaszkę i wyrównaj Na wierzchu rozłóż równomiernie rabarbar Piecz ok. 40 min w temp. 180°C (do suchego patyczka, grzałka góra-dół)
Lukier: cukier puder wymieszaj z wrzącą wodą, tak aby nie było grudek Polej wystudzone ciasto