Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na ekspresowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. Niezwykle smaczne puszyste i wilgotne ciasto, które w zależności od pory roku możecie przygotować z innymi, sezonowymi owocami.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 36
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23523
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 257
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 36
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23523
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 257
Składniki
Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Umyte i pozbawione szypułek truskawki przekroić na pol.
W misce utrzeć jajka ze szczypta soli i cukrami, na puszysta masę. Do utartych jajek dodać masło i dobrze wymieszać. Następnie do masy przesiać make i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem. Moja tortownica o średnicy 25 cm. Na wierzchu ciasta wysypać przygotowane wcześniej owoce.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st, C do suchego patyczka około 40 – 45 minut. Ciasto studzić w formie. Przestudzone posypać cukrem pudrem.