Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowe muffiny bananowe

Ekspresowe muffiny bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 109

Dodano:

Odsłon: 2914

Przedwczoraj podczas live na instagramie Kinga Paruzel przygotowała bardzo szybkie i proste muffinki do przygotowania w pół godziny. Wyglądały tak pysznie, że jak widać nie wytrzymałam długo i dzisiaj są również w mojej kuchni. Szkoda, że nie mogę przekazać Wam zapachu, do tej pory dom pachnie muffinami.

Składniki

  • 3 banany
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki cukru (u mnie cukier trzcinowy)
  • płatki migdałów (do posypania)
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misce rozgniatamy banany, dodajemy jajko, mieszamy i dodajemy olej. Ponownie mieszamy.

  2. Składniki wsypujemy do drugiej miski (mąkę przesiewamy) i mieszamy. Następnie dodajemy do mokrych składników i całość mieszamy.
    Masę przekładamy do 12 foremek. Posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy około 18 minut w temperaturze 180 stopni (góra - dół).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń