Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12677
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1435
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13811
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5785
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12677
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1435
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13811
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5785
Składniki
Drożdże rozpuścić w śmietanie. Masło, mąkę, cukier i cukier waniliowy wyrabiać przez chwilę. Następnie dodać pozostałe składniki, czyli - rozpuszczone drożdże, jajko i 2 żółta. Zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 6 części. Każdą po kolei rozwałkować. Pokroić na osiem części - trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć dżem. Zwinąć w rogaliki (zaczynamy zwijanie od podstawy trójkąta). Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Piec 20 minut w temp. 180°C.