Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2367
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10498
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5506
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1040
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7976
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2367
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10498
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5506
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1040
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7976
Składniki
Drożdże rozpuścić w śmietanie. Masło, mąkę, cukier i cukier waniliowy wyrabiać przez chwilę. Następnie dodać pozostałe składniki, czyli - rozpuszczone drożdże, jajko i 2 żółta. Zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 6 części. Każdą po kolei rozwałkować. Pokroić na osiem części - trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć dżem. Zwinąć w rogaliki (zaczynamy zwijanie od podstawy trójkąta). Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Piec 20 minut w temp. 180°C.