Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne kluski serowo-bananowe z pysznym szybkim sosem śliwkowym. My uwielbiamy je na śniadanie, obiad, deser i kolację :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 413
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 413
Składniki
Wszystkie produkty na kluski miksujemy, tylko do połączenia. Gotujemy wodę i solimy. Masę na kluski nabieramy 1dużą łyżką, wkładamy do wrzącej wody, 2 ściągamy do wody. Od momentu wypłynięcia gotujemy maksymalnie 3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową. Na patelni układamy ćwiartki śliwek, posypujemy cukrem i polewamy odrobiną wody z gotowania klusek. Śliwki smażymy na sporym ogniu 2-3 minuty i polewamy kluski.