Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne kluski serowo-bananowe z pysznym szybkim sosem śliwkowym. My uwielbiamy je na śniadanie, obiad, deser i kolację :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45546
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45546
Składniki
Wszystkie produkty na kluski miksujemy, tylko do połączenia. Gotujemy wodę i solimy. Masę na kluski nabieramy 1dużą łyżką, wkładamy do wrzącej wody, 2 ściągamy do wody. Od momentu wypłynięcia gotujemy maksymalnie 3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową. Na patelni układamy ćwiartki śliwek, posypujemy cukrem i polewamy odrobiną wody z gotowania klusek. Śliwki smażymy na sporym ogniu 2-3 minuty i polewamy kluski.