Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13929
Dodano: 23.05.2020
Odsłon: 8083
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wychodzi lekko klejące blat i ciasto posypać mąką i rozwałkować na grubość ok 3 mm. Wyciąć kwadraty u mnie wyszło 14 sztuk. Na środek każdego kwadrata nałożyć kawałek rabarbaru. Rabarbar obsypać odrobina cukru.
Dwa przeciwległe rogi nałożyć na siebie na środku ciastka i lekko docisnąć. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej.
Ciastka przełożyć na papier do pieczenia. Piec ok. ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. (wkładamy do nagrzanego piekarnika.)
Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 24 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Mniam pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz