Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik bez miksera
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3394
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1458
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3394
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1458
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Składniki
Do miski przekładamy wszystkie składniki i mieszamy za pomocą trzepaczki do połączenia się składników.
Całość przelewamy do keksówki o długości 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Piernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy oblać polewą czekoladową lub polukrować . Smacznego!