Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki jak chmurka, przepyszny deser eton mess czyli bałagan w najsłodszym wydaniu :) Szybki i prosty w przygotowaniu, idealny na przyjęcia, imprezy czy wiosenne i letnie spotkania w ogrodzie :)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2460
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2460
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 136
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Truskawki pokroić w drobną kostkę. Maliny (mrożone) rozmrozić. Owoce przełożyć do miski, zasypać cukrem i lekko rozgnieść widelcem do puszczenia soku, tak, aby część owoców pozostała w kawałkach. Schłodzoną śmietanę ubić z ekstraktem na gęsty krem, ale nie na sztywno. Połowę śmietany wymieszać niedbale z połową rozgniecionych owoców.
Na dno szklanek wsypać pokruszone bezy. Dodać owoce ze śmietaną, rozgniecioną porcję owoców oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu.