Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z owocami, masa budyniowa i polewa czekoladowa. Oto Fale Dunaju. Przepis stary, ale cały czas na czasie.
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę na największych obrotach miksera.
zmniejszyć obroty do minimum. Dodać olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
i mleko. Gdy składniki się połączą, wylać połowę ciasta na prostokątną blachę,
wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej połowy, dodać kakao i 2 łyżki mleka.
Zmiksować i wylać na jasną część ciasta. Na wierzch, wyłożyć wiśnie
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 25-30 minut.
Przygotować krem.
Odmierzyć 1/2 szklanki mleka, dodać do niego żółtko i mąkę.
Dobrze wymieszać, żeby nie było grudek. Resztę mleka, zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka, wlać masę budyniową i mieszać, aż zgęstnieje.
Pozostawić do wystudzenia. Można przykryć folią spożywczą, albo tak jak ja,
co jakiś czas zamieszać, żeby na wierzchu nie zrobiła się skorupa.
Masło zmiksować. Cały czas miksując, dodawać po łyżce masy budyniowej.
Gotowy krem, wyłożyć na wystudzone ciasto i wstawić do lodówki.
Przygotować polewę.
Do rondelka włożyć masło, dodać cukier i kakao.
Gotować na małym gazie, cały czas mieszając. Dodać mleko. Gotować do uzyskania
gładkiej polewy. Wymieszać i zestawić z kuchenki.
Jeszcze chwilę mieszać i wylać na ciasto.
Ciasto, wstawić ponownie do lodówki.
Bardzo fajna bułka pszenna. Duża bułka na lubiących syte śniadanko.
Odsłon: 4450
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 20
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 40
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 38
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 20
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 40
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 38
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę na największych obrotach miksera. zmniejszyć obroty do minimum. Dodać olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Gdy składniki się połączą, wylać połowę ciasta na prostokątną blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej połowy, dodać kakao i 2 łyżki mleka. Zmiksować i wylać na jasną część ciasta. Na wierzch, wyłożyć wiśnie Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 25-30 minut.
Przygotować krem. Odmierzyć 1/2 szklanki mleka, dodać do niego żółtko i mąkę. Dobrze wymieszać, żeby nie było grudek. Resztę mleka, zagotować z cukrem. Do gotującego mleka, wlać masę budyniową i mieszać, aż zgęstnieje. Pozostawić do wystudzenia. Można przykryć folią spożywczą, albo tak jak ja, co jakiś czas zamieszać, żeby na wierzchu nie zrobiła się skorupa. Masło zmiksować. Cały czas miksując, dodawać po łyżce masy budyniowej. Gotowy krem, wyłożyć na wystudzone ciasto i wstawić do lodówki.
Przygotować polewę. Do rondelka włożyć masło, dodać cukier i kakao. Gotować na małym gazie, cały czas mieszając. Dodać mleko. Gotować do uzyskania gładkiej polewy. Wymieszać i zestawić z kuchenki. Jeszcze chwilę mieszać i wylać na ciasto. Ciasto, wstawić ponownie do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 27
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 196