Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie się prezentuje, nie jest pracochłonne - w zasadzie wszystko zrobi za nas mikser, a i łatwe do podzielenia na imprezkę.
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, dalej ubijając. Dodać żółtka i nadal ubijać. Po ubiciu wlewać powoli olej i nadal ubijać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Przesianą mąkę na przemian z mlekiem dodawać do ciasta, cały czas miksując.
Ciasto
podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i 2 łyżki mleka, wymieszać.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 33 x 20 cm wyłożyć jasne ciasto, na górę wyłożyć ciasto z kakao, na wierzch wiśnie lub jabłka.
Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić.
Do garnka wlać mleko, wsypać proszek budyniowy, cukier. Wszystko wymieszać na jednolitą masę, zagotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Jak budyń zgęstnieje, zdjąć z palnika, przykryć folią spożywczą (by nie tworzył się kożuch), odstawić do ostudzenia.Masło zmikować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać przechłodzony budyń i cały czas miksować. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując.Na ostudzone ciasto wyłożyć krem, wstawić do lodówki do ochłodzenia i stężenia. Na koniec posypac ciacho kakao.
SMACZNEGO:)
Ciasto dwukolorowe z białą i ciemną czekoladą. Ciasto ze śliwkami i galaretką...
Odsłon: 2734
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 17
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, troc...
Odsłon: 214
Domowy kebab na ciepło. Dziś przygotowałam coś pysznego i oryginalnego. To do...
Odsłon: 1215
Propozycja dla osób poszukujących nowego sposobu na danie z ziemniakami. To p...
Odsłon: 802
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17202
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 847
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 17
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, troc...
Odsłon: 214
Domowy kebab na ciepło. Dziś przygotowałam coś pysznego i oryginalnego. To do...
Odsłon: 1215
Propozycja dla osób poszukujących nowego sposobu na danie z ziemniakami. To p...
Odsłon: 802
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17202
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 847
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, dalej ubijając. Dodać żółtka i nadal ubijać. Po ubiciu wlewać powoli olej i nadal ubijać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Przesianą mąkę na przemian z mlekiem dodawać do ciasta, cały czas miksując. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i 2 łyżki mleka, wymieszać. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 33 x 20 cm wyłożyć jasne ciasto, na górę wyłożyć ciasto z kakao, na wierzch wiśnie lub jabłka. Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić.
Do garnka wlać mleko, wsypać proszek budyniowy, cukier. Wszystko wymieszać na jednolitą masę, zagotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Jak budyń zgęstnieje, zdjąć z palnika, przykryć folią spożywczą (by nie tworzył się kożuch), odstawić do ostudzenia.Masło zmikować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać przechłodzony budyń i cały czas miksować. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując.Na ostudzone ciasto wyłożyć krem, wstawić do lodówki do ochłodzenia i stężenia. Na koniec posypac ciacho kakao.
SMACZNEGO:)
Przepisy Desery
Desery
Mus rabarbarowy z imbirem
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Mus rabarbarowy z imbirem
Mus rabarbarowy z imbirem to ciekawa, kwaskowato-pikantna propozycja deserowa...
Odsłon: 26
Szybkie ciasto z jabłkami
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach....
Odsłon: 102