Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1079
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4713
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1366
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1079
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4713
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1366
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stale miksując dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy, a następnie żółtka. Wlewać stopniowo olej i mleko. Na końcu dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżeczki kakao i 2 łyżki mleka. Zmiksować.
Na małą blaszkę wyłożoną papierem do wypieków wylać jasne ciasto, a na nie równomiernie ciasto kakaowe. Następnie w odstępach ca 3 cm układać wydrążone wiśnie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ca 30 min.
Po wystudzeniu posmarować masą budyniową (Ugotować trochę gęściejszy budyń śmietankowy, a po wystudzeniu zmiksować z 1/2 kostki miękkiego masła).
Na krem można wylać polewę czekoladową, lub posypać startą czekoladę. Ja wykonałam wersję mniej kaloryczną, czyli bez dodatków na kremie.