Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Utrzeć masło z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem i ubitą na sztywno pianą. Połączyć z żółtkami. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część włożyć na blachę, a do drugiej dodać kakao i 2 łyżki wody, po czym wyłożyć na jasną część ciasta. Na wierzchu gęsto ułożyć jabłka, piec 45 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ozdobić rozpuszczoną gotową polewą, robiąc zygzaki.