Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie ciasto bez pieczenia. Góra jest lekko ciągnąca, dół to masa karpatkowa i biszkopty. Ciasto dla miłośników ciągutek.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25151
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25151
Składniki
Tortownica 18 cm, może być wyłożona folią przezroczystą. Przygotować poncz z herbaty, cukru i soku cytrynowego, ostudzić. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami maczanymi w ponczu. Masę karpatkową zrobić według przepisu na opakowaniu, potem podzielić ją na dwie części. Jedną wymieszać z niebieskim barwnikiem. Na biszkopty nakładamy warstwę białego kremu, potem niebieskiego.
Masę lekko przemieszać nożem, następnie pionowo wbić biszkopty, dokładnie dociskając je do spodniej warstwy ciasta. Odstawić do lodówki do stężenia.
2 masa. Masło rozpuszczamy z wodą i cukrem. Ostudzone miksujemy z mlekiem w proszku. Masę dzielimy na pół, jedną mieszamy z niebieskim barwnikiem.Tak przygotowane masy na przemian wylewamy na biszkopty i przerwy pomiędzy nimi. Schładzamy.