Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie ciasto bez pieczenia. Góra jest lekko ciągnąca, dół to masa karpatkowa i biszkopty. Ciasto dla miłośników ciągutek.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Tortownica 18 cm, może być wyłożona folią przezroczystą. Przygotować poncz z herbaty, cukru i soku cytrynowego, ostudzić. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami maczanymi w ponczu. Masę karpatkową zrobić według przepisu na opakowaniu, potem podzielić ją na dwie części. Jedną wymieszać z niebieskim barwnikiem. Na biszkopty nakładamy warstwę białego kremu, potem niebieskiego.
Masę lekko przemieszać nożem, następnie pionowo wbić biszkopty, dokładnie dociskając je do spodniej warstwy ciasta. Odstawić do lodówki do stężenia.
2 masa. Masło rozpuszczamy z wodą i cukrem. Ostudzone miksujemy z mlekiem w proszku. Masę dzielimy na pół, jedną mieszamy z niebieskim barwnikiem.Tak przygotowane masy na przemian wylewamy na biszkopty i przerwy pomiędzy nimi. Schładzamy.