Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Farsz w pomidorach"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Pierś pokrój w kostkę, posól i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Makaron ugotuj al dente i ostudź.
Z pomidorów odetnij górę i delikatnie wydrąż miąższ.
Mięso wymieszaj z 3 łyżkimi tartego sera, makaronem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą oraz pieprzem.
Pomidory napełnij farszem. Załóż im „czapki” i włóż na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 220°C.
Ewa Szymczak z LegnicyŹródło: Super TV