Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo popularne babeczki z czerwoną fasolą z puszki. Wszystkim moim gościom bardzo smakują, a smak fasoli nie jest wyczuwalny.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7451
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328158
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7451
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328158
Składniki
Wbić do miski 5 żółtek.
Do żółtek dodać dobrze wypłukaną i odsączoną czerwoną fasolę z puszki. Blenderem zmiksować fasolę z żółtkami.
W osobnym naczyniu umieścić białka.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Następnie wsypać cukier puder i ponownie zmiksować.
Do piany z cukrem pudrem wsypać kakao i krótko zmiksować.
Do masy fasolowo - żółtkowej wsypać proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną.
Obie masy delikatnie połączyć ze sobą. Wsypać wiśnie suszone i lekko wymieszać.
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki. Każdą napełnić ciastem.
Wierzch obficie posypać posypką - maczkiem o smaku mango.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut do tzw. "suchego patyczka".
Smacznego !