Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo popularne babeczki z czerwoną fasolą z puszki. Wszystkim moim gościom bardzo smakują, a smak fasoli nie jest wyczuwalny.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2977
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2977
Składniki
Wbić do miski 5 żółtek.
Do żółtek dodać dobrze wypłukaną i odsączoną czerwoną fasolę z puszki. Blenderem zmiksować fasolę z żółtkami.
W osobnym naczyniu umieścić białka.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Następnie wsypać cukier puder i ponownie zmiksować.
Do piany z cukrem pudrem wsypać kakao i krótko zmiksować.
Do masy fasolowo - żółtkowej wsypać proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną.
Obie masy delikatnie połączyć ze sobą. Wsypać wiśnie suszone i lekko wymieszać.
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki. Każdą napełnić ciastem.
Wierzch obficie posypać posypką - maczkiem o smaku mango.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut do tzw. "suchego patyczka".
Smacznego !