Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo popularne babeczki z czerwoną fasolą z puszki. Wszystkim moim gościom bardzo smakują, a smak fasoli nie jest wyczuwalny.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10196
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2825
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1927
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10196
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2825
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1927
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
Składniki
Wbić do miski 5 żółtek.
Do żółtek dodać dobrze wypłukaną i odsączoną czerwoną fasolę z puszki. Blenderem zmiksować fasolę z żółtkami.
W osobnym naczyniu umieścić białka.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Następnie wsypać cukier puder i ponownie zmiksować.
Do piany z cukrem pudrem wsypać kakao i krótko zmiksować.
Do masy fasolowo - żółtkowej wsypać proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną.
Obie masy delikatnie połączyć ze sobą. Wsypać wiśnie suszone i lekko wymieszać.
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki. Każdą napełnić ciastem.
Wierzch obficie posypać posypką - maczkiem o smaku mango.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut do tzw. "suchego patyczka".
Smacznego !