Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane kalarepki"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6702
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6702
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Składniki
Kalarepy obrać, gotować ok. 30 minut, odcedzić, odciąć górę, wydrążyć, miąższ pokroić. Cebulę posiekać, sparzyć, odcedzić. Z papryk usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieczarki pokroić w ćwiartki, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną paprykę, kalarepę, doprawić, wystudzić, odsączyć, wymieszać z cebulą i groszkiem. Kalarepy faszerować warzywami, posypać pokrojonymi w kostkę tostami, polać jogurtem wymieszanym z majonezem, musztardą i przyprawami.
Przed podaniem kalarepki posyp posiekaną natką pietruszki. Pasują do dań mięsnych zamiast ziemniaków, kaszy czy ryżu.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium