Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane kalarepki"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2955
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 119
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2955
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 119
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Składniki
Kalarepy obrać, gotować ok. 30 minut, odcedzić, odciąć górę, wydrążyć, miąższ pokroić. Cebulę posiekać, sparzyć, odcedzić. Z papryk usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieczarki pokroić w ćwiartki, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną paprykę, kalarepę, doprawić, wystudzić, odsączyć, wymieszać z cebulą i groszkiem. Kalarepy faszerować warzywami, posypać pokrojonymi w kostkę tostami, polać jogurtem wymieszanym z majonezem, musztardą i przyprawami.
Przed podaniem kalarepki posyp posiekaną natką pietruszki. Pasują do dań mięsnych zamiast ziemniaków, kaszy czy ryżu.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium