Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane pomidory"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3476
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 109
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3476
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 109
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
W garnku rozgrzej masło i olej, dodaj mąkę i szybko podsmaż. Kiedy mąka lekko się przyrumieni, wlej mleko i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę i sól. Gotuj 15 minut. Powstanie gęsty, biały sos.
Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż i wrzuć do sosu. Dodaj pokrojoną paprykę, zielony pieprz, orzeszki pinii i tarty parmezan. Całość dopraw pieprzem i podgrzej. Z pomidorów usuń czubki i wyżłób z nich miękki środek. Rozłóż do nich mieszankę z kurczaka i ułóż w brytfance. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180°C.Źródło: Na żywo