Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas karnawału... kruche faworki to obowiązek ; )
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1767
Polecam, pychota.
Odsłon: 584
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 476
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1767
Polecam, pychota.
Odsłon: 584
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 476
Składniki
Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść - ciasto powinno być elastyczne. Gotowe ciasto należy cienko rozwałkować (podsypując mąką). Na rozwałkowanym cieście wykroić paseczki, każdy naciąć wzdłuż po środku i przewlec przez otwór. Gotowe faworki należy smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone wykładać na ręcznik papierowy. Gotowe faworki należy ułożyć warstwami na talerzu, każdą warstwę posypując cukrem podrem. Smacznego!