Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas karnawału... kruche faworki to obowiązek ; )
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść - ciasto powinno być elastyczne. Gotowe ciasto należy cienko rozwałkować (podsypując mąką). Na rozwałkowanym cieście wykroić paseczki, każdy naciąć wzdłuż po środku i przewlec przez otwór. Gotowe faworki należy smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone wykładać na ręcznik papierowy. Gotowe faworki należy ułożyć warstwami na talerzu, każdą warstwę posypując cukrem podrem. Smacznego!