Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas karnawału... kruche faworki to obowiązek ; )
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2142
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2142
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść - ciasto powinno być elastyczne. Gotowe ciasto należy cienko rozwałkować (podsypując mąką). Na rozwałkowanym cieście wykroić paseczki, każdy naciąć wzdłuż po środku i przewlec przez otwór. Gotowe faworki należy smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone wykładać na ręcznik papierowy. Gotowe faworki należy ułożyć warstwami na talerzu, każdą warstwę posypując cukrem podrem. Smacznego!