Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas karnawału... kruche faworki to obowiązek ; )
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5181
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 771
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1242
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5181
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 771
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1242
Składniki
Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść - ciasto powinno być elastyczne. Gotowe ciasto należy cienko rozwałkować (podsypując mąką). Na rozwałkowanym cieście wykroić paseczki, każdy naciąć wzdłuż po środku i przewlec przez otwór. Gotowe faworki należy smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone wykładać na ręcznik papierowy. Gotowe faworki należy ułożyć warstwami na talerzu, każdą warstwę posypując cukrem podrem. Smacznego!