Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas karnawału... kruche faworki to obowiązek ; )
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 230
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1313
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 44
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 230
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1313
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 44
Składniki
Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść - ciasto powinno być elastyczne. Gotowe ciasto należy cienko rozwałkować (podsypując mąką). Na rozwałkowanym cieście wykroić paseczki, każdy naciąć wzdłuż po środku i przewlec przez otwór. Gotowe faworki należy smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone wykładać na ręcznik papierowy. Gotowe faworki należy ułożyć warstwami na talerzu, każdą warstwę posypując cukrem podrem. Smacznego!