Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokażę wam jak zrobić krok po kroku pyszne faworki- chrusty. Przepis jest szybki i łatwy w przygotowaniu.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 211
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 146
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 211
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 146
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę ,dodajemy żółtka , sól, cukier oraz śmietanę. Wszystko mieszamy a następnie ręcznie ugniatamy ciasto.
Ciasto przekładamy na stolnicę. Wałkujemy kilkukrotnie (10-15 razy), składając za każdym razem na pół. W ten sposób wtłoczymy powietrze w ciasto. Formujemy w kulę.
Odcinamy kawałek ciasta i wałkujemy bardzo cienko. Wycinamy nożem lub nożem do pizzy długie paski. W środku każdego paska robimy nacięcie, przez które przekładamy jeden koniec ciasta i lekko pociągamy. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie wykładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Po ostudzeniu posypujemy faworki cukrem pudrem. Gotowe… Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Pascha - przepis Magdy Gessler
Pascha z przepisu Magdy Gessler to wielkanocna słodkość lubiana chyba przez w...
Odsłon: 799
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 146