Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokażę wam jak zrobić krok po kroku pyszne faworki- chrusty. Przepis jest szybki i łatwy w przygotowaniu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5729
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę ,dodajemy żółtka , sól, cukier oraz śmietanę. Wszystko mieszamy a następnie ręcznie ugniatamy ciasto.
Ciasto przekładamy na stolnicę. Wałkujemy kilkukrotnie (10-15 razy), składając za każdym razem na pół. W ten sposób wtłoczymy powietrze w ciasto. Formujemy w kulę.
Odcinamy kawałek ciasta i wałkujemy bardzo cienko. Wycinamy nożem lub nożem do pizzy długie paski. W środku każdego paska robimy nacięcie, przez które przekładamy jeden koniec ciasta i lekko pociągamy. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie wykładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Po ostudzeniu posypujemy faworki cukrem pudrem. Gotowe… Smacznego!!!