Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko się pojawiają na stole to w mig znikają.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117445
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8130
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1789
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1387
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117445
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8130
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1789
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1387
Składniki
Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać jajko żółtka, spirytus i szczyptę soli. Wyrobić gładkie jednolite ciasto i wybić wałkiem. Rozwałkować ciasto jak najcieniej i pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 15 cm. Każdy pasek przekroić w środku wzdłuż na długość 5-6 cm i przewinąć koniec paska. Smażyć chrust z obu stron. Wyjąć osączyć na ręczniku kuchennym (papierowym) i posypać gorące cukrem pudrem. Smacznego!