Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko się pojawiają na stole to w mig znikają.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2647
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2908
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2647
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2908
Składniki
Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać jajko żółtka, spirytus i szczyptę soli. Wyrobić gładkie jednolite ciasto i wybić wałkiem. Rozwałkować ciasto jak najcieniej i pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 15 cm. Każdy pasek przekroić w środku wzdłuż na długość 5-6 cm i przewinąć koniec paska. Smażyć chrust z obu stron. Wyjąć osączyć na ręczniku kuchennym (papierowym) i posypać gorące cukrem pudrem. Smacznego!