Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko się pojawiają na stole to w mig znikają.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 196
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 196
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Składniki
Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać jajko żółtka, spirytus i szczyptę soli. Wyrobić gładkie jednolite ciasto i wybić wałkiem. Rozwałkować ciasto jak najcieniej i pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 15 cm. Każdy pasek przekroić w środku wzdłuż na długość 5-6 cm i przewinąć koniec paska. Smażyć chrust z obu stron. Wyjąć osączyć na ręczniku kuchennym (papierowym) i posypać gorące cukrem pudrem. Smacznego!