Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze faworki jakie znam. Z wielu testowanych przepisów , te są najdelikatniejsze, kruche i rozpływają się w ustach..
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 432
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 432
Składniki
Mąkę przesiać do miski ,dodać sól, cukier i proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki wymieszać. Dodać żółtka, miękkie masło, śmietanę i spirytus lub ocet. Zagnieść ciasto.Wybijać wałkiem aż ciasto będzie blyszczące a na jego powirzchni pojawią się pęcherzyki powietrza.
Gotowe ciasto odkładamy i przykrywamy miską,żeby nie wyschło. Porcję ciasta cienko wałkujemy i kroimy paski ok 2 cm szerokości. Na środku robimy nacięcie przekładamy jeden koniec przez otwór i przeciągamy.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!