Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki (chrusty) z mascarpone wychodzą bardzo delikatne i odpowiednio chrupiące. Polecam wypróbowanie przepisu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 450
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 249
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 51
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 450
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 249
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 51
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.
iasto zbijamy wałkiem około 10- 15 minut (wałkiem uderzamy tak aby się spłaszczyło, następnie ponownie składamy i ponownie zbijamy wałkiem). Owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy bardzo cieniutko, kroimy na prostokąty ( mniej więcej 6x2 cm), następnie nacinamy na środku i przeciagamy jeden koniec. Do głębokiej patelni wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)