Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki (chrusty) z mascarpone wychodzą bardzo delikatne i odpowiednio chrupiące. Polecam wypróbowanie przepisu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11853
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16067
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11853
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16067
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.
iasto zbijamy wałkiem około 10- 15 minut (wałkiem uderzamy tak aby się spłaszczyło, następnie ponownie składamy i ponownie zbijamy wałkiem). Owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy bardzo cieniutko, kroimy na prostokąty ( mniej więcej 6x2 cm), następnie nacinamy na środku i przeciagamy jeden koniec. Do głębokiej patelni wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)