Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki przygotowane dla wnucząt , które zawitały na święto babci i dziadka, a że je uwielbiają to babcia musiała je dla nich przygotować. Są proste w przygotowaniu, kruche i pyszneee , ale najwięcej czasu pochłania pieczenie. No ale czego się nie robi dla naszych kochanych wnucząt. Polecam
miska, sitko, wałek, garnek, nóż lub radełko, łyżka cedzakowa, ręcznik papierowy,
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2118
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 425
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1188
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32470
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 133
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2118
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 425
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1188
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32470
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 133
Składniki
Do miski przesiać mąkę z sodą oczyszczoną, dodać żółtka, cukier puder, śmietanę , sól oraz ocet, Wymieszać zagniatając gładkie jednolite ciasto. Ciasto wałkować wałkiem i składać i tak przez kilka minut , tłuc ciasto wałkiem. Ciasto podzielić na części , każdą część kolejno rozwałkować cienki placek, nożem kroić paski długości jakie chcemy długie faworki, nacinać w środku i jedną stronę przewijać przez nacięcie. Rozgrzać olej i wkładać partiami faworki po kilka sztuk. Smażyć na złoty rumiany kolor z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i odsączać na ręczniku papierowym. Wystudzone oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Przygotowanie faworków do pieczenia.
Faworki gotowe do podania.