Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis moje mamy, faworki są delikatne po prostu rozpływają się w ustach.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 709
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1042
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 709
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1042
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka, szczyptę soli, spirytus i tyle śmietany, aby ciasto było twarde jak na makaron. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i odłożyć na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować bardzo cienko, posypując mąką. Rozwałkowane ciasto kroić nożem na paski o szerokości 3 cm i długości 8-10 cm. W środku każdego paska zrobić wzdłuż nacięcie, przez które przełożyć jeden koniec ciasta tak aby utworzył się węzeł. W rondlu rozgrzać olej i do gorącego wkładać przygotowane faworki. Smażyć je z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i po przestudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO.