Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis moje mamy, faworki są delikatne po prostu rozpływają się w ustach.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113222
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 634
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1102
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 724
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113222
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 634
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1102
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 724
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka, szczyptę soli, spirytus i tyle śmietany, aby ciasto było twarde jak na makaron. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i odłożyć na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować bardzo cienko, posypując mąką. Rozwałkowane ciasto kroić nożem na paski o szerokości 3 cm i długości 8-10 cm. W środku każdego paska zrobić wzdłuż nacięcie, przez które przełożyć jeden koniec ciasta tak aby utworzył się węzeł. W rondlu rozgrzać olej i do gorącego wkładać przygotowane faworki. Smażyć je z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i po przestudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO.