Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21253
Dodano: 24.01.2015
Odsłon: 21341
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Jajka, mleko, cukier i masło miksujemy i dodajemy po trochu mąki, stale miksując. Jeśli mikser już nie daje rady wyciągamy ciasto na stół i zagniatamy gładkie ciasto.
Następnie cienko je rozwałkowujemy i kroimy w paski. Każdy pasek nacinamy pośrodku i przewijamy, formując faworki.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy na złoty kolor. Wykładamy na papierowy ręcznik do osączenia a potem posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 25 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Piękno ukryte w duszy i w sercu nigdy nie przemija .0 Kto głosował? | Odpowiedz