Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co roku smażyłam faworki z dwóch sprawdzonych przepisów w tym roku skusiłam się na trochę inny przepis. Faworki smakują troszkę inaczej niż te tradycyjne ale są bardzo dobre. Jakimś cudem na drugi dzień zawieruszyło mi się pół faworka i był równie smaczny kruchy jak dnia pierwszego...
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1345
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1803
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 282
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 601
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1345
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1803
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 282
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 601
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Jajka, mleko, cukier i masło miksujemy i dodajemy po trochu mąki, stale miksując. Jeśli mikser już nie daje rady wyciągamy ciasto na stół i zagniatamy gładkie ciasto.
Następnie cienko je rozwałkowujemy i kroimy w paski. Każdy pasek nacinamy pośrodku i przewijamy, formując faworki.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy na złoty kolor. Wykładamy na papierowy ręcznik do osączenia a potem posypujemy cukrem pudrem.