Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokażę wam jak zrobić krok po kroku pyszne faworki- chrusty. Przepis jest szybki i łatwy do przygotowania.
garnek, miska
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 71
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 261
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 273
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 71
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 261
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 273
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, sól, cukier oraz śmietanę. Wszystko mieszamy a następnie ręcznie ugniatamy ciasto.
Ciasto przekładamy na stolnicę. Wałkujemy kilkukrotnie (10-15 razy), składając za każdym razem na pół. W ten sposób wtłoczymy powietrze w ciasto. Formujemy w kulę.
Odcinamy kawałek ciasta i wałkujemy bardzo cienko. Wycinamy nożem lub nożem do pizzy długie paski. W środku każdego paska robimy nacięcie, przez które przekładamy jeden koniec ciasta i lekko pociągamy
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie wykładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Po ostudzeniu posypujemy faworki cukrem pudrem. Smacznego