Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki na kefirze - Chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 515
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16771
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 493
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 515
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16771
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 493
Składniki
Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie dość luźne. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 minut. Ciasto w tym czasie zgęstnieje i mniej mąki będziemy potrzebować do podsypywania. Blat posypać mąką przełożyć ciasto i zacząć wyrabiać. Mąkę podsypywać stopniowo do czasu, aż nie będzie kleiło i będzie je można rozwałkować. Wałkować na grubość 3-5 mm. Wyciąć mniejsze prostokąty. Na środku każdego zrobić nacięcie i jeden brzeg przeciągnąć przez środek. Patrz film poniżej. Na Patelni rozgrzać ok 1 cm oleju. Smażyć na złoty kolor z każdej strony na wolnym ogniu. Faworki te nie muszą być całkowicie pływać w oleju. Na wolnym ogniu dobrze się usmażą. Gotowe wyłożyć na ręcznik papierowy. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!