Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki na piwie - super kruche ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 922
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12754
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 922
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12754
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto do czasu połączenia się składników. Ciasto powinno być elastyczne i nie powinno kleić się do rąk. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto wybić porządnie wałkiem przez kilka minut. Ciasto włożyć na 30 minut do lodówki. Dzięki temu ciasto łatwiej się nam rozwałkuje. Blat posypać odrobiną mąki i cienko rozwałkować. Im cieńsze faworki tym lepsze. Rozwałkować na prostokąt, następnie na długie pasy i mniejsze prostokąty. Na środku każdego zrobić nacięcie i jeden bok przeciągnąć przez środek. Patrz film poniżej. Smażyć na głębokim oleju na średnim ogniu. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Wyciągnąć na ręcznik papierowy. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!