Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki na piwie - super kruche ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119014
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119014
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2809
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto do czasu połączenia się składników. Ciasto powinno być elastyczne i nie powinno kleić się do rąk. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto wybić porządnie wałkiem przez kilka minut. Ciasto włożyć na 30 minut do lodówki. Dzięki temu ciasto łatwiej się nam rozwałkuje. Blat posypać odrobiną mąki i cienko rozwałkować. Im cieńsze faworki tym lepsze. Rozwałkować na prostokąt, następnie na długie pasy i mniejsze prostokąty. Na środku każdego zrobić nacięcie i jeden bok przeciągnąć przez środek. Patrz film poniżej. Smażyć na głębokim oleju na średnim ogniu. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Wyciągnąć na ręcznik papierowy. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!