Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki na piwie - super kruche ;)
To pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Przygotowanie schabu nie jest...
Odsłon: 231
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 294
To pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Przygotowanie schabu nie jest...
Odsłon: 231
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 294
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto do czasu połączenia się składników. Ciasto powinno być elastyczne i nie powinno kleić się do rąk. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto wybić porządnie wałkiem przez kilka minut. Ciasto włożyć na 30 minut do lodówki. Dzięki temu ciasto łatwiej się nam rozwałkuje. Blat posypać odrobiną mąki i cienko rozwałkować. Im cieńsze faworki tym lepsze. Rozwałkować na prostokąt, następnie na długie pasy i mniejsze prostokąty. Na środku każdego zrobić nacięcie i jeden bok przeciągnąć przez środek. Patrz film poniżej. Smażyć na głębokim oleju na średnim ogniu. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Wyciągnąć na ręcznik papierowy. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!