Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące i delikatne. Najszybsze jakie do tej pory robiłam. Chyba nie muszę dodawać, że znikły w mig, po prostu nie nadążałam ich smażyć. Przepis pochodzi z blogu Obżarciuch.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 407
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1532
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8949
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 407
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1532
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8949
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, jajka, śmietanę, proszek do pieczenia, wódkę i cukier waniliowy.
Wyrabiamy ciasto, powinno być miękkie i elastyczne.
Ciasto partiami wałkujemy na cienkie placki, które tniemy na paski około 3x10cm, każdy pasek na środku nacinamy i przez to nacięcie przekładamy jeden koniec ciasta.
Tak przygotowane faworki smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu.
Smażymy z jednej i drugiej strony na złoty kolor.
Usmażone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))