Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące i delikatne. Najszybsze jakie do tej pory robiłam. Chyba nie muszę dodawać, że znikły w mig, po prostu nie nadążałam ich smażyć. Przepis pochodzi z blogu Obżarciuch.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 956
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36750
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 956
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36750
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, jajka, śmietanę, proszek do pieczenia, wódkę i cukier waniliowy.
Wyrabiamy ciasto, powinno być miękkie i elastyczne.
Ciasto partiami wałkujemy na cienkie placki, które tniemy na paski około 3x10cm, każdy pasek na środku nacinamy i przez to nacięcie przekładamy jeden koniec ciasta.
Tak przygotowane faworki smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu.
Smażymy z jednej i drugiej strony na złoty kolor.
Usmażone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))