Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 598
Polecam.
Odsłon: 556
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 598
Polecam.
Odsłon: 556
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę posiekaj razem z masłem.
Dodaj żółtka, cukier waniliowy, śmietanę i alkohol.
Zagniataj ciasto.
Zawiń ciasto w folię i odstaw na 20 minut do lodówki.
Podsypując mąką ciasto, cienko rozwałkuj.
Wykrawaj paski, i formuj faworki.
Faworki kładź na rozgrzany olej i smaż
Osącz z tłuszczu, polej miodem, posyp makiem i rodzynkami.