Do góry

Desery Przepis na:

Ferrero Rocher

Ferrero Rocher

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1815

Dodano:

Odsłon: 4128

Mega deser w postaci ciasta!

Składniki

> 6 os. > 60 min trudne drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Czekoladę roztopić i ostudzić i razem z orzechami dodać do ciasta i wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i alkohol a na końcu ubite białka. Upiec dwa placki każdy do 30 min w 180 stopniach. Wystudzone nasączyć naparem z herbaty.

  2. Masa I: Łyżkę masła rozpuścić dodać mąkę i wymieszać. Wlać pół szkl mleka i gotować do zgęstnienia mieszając. Wsypać orzechy i gotować chwile. Wystudzić. Czekoladę połamać i rozpuścić w reszcie mleka i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na parze i nie przerywając ucierania ostudzić. Margarynę utrzeć z masą jajeczną, orzechami i czekoladą. Dodać spirytus.

  3. Masa II: Na mleku ubić śnieżki, pod koniec dodać cukier puder. Kakao rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i wraz z orzechami dodać do kremu. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wrzatku i wystudzić. Letnią dodać do kremu


    Przełożenie: Ciasto- Masa I- nasączone biszkopty- Masa II- ciasto

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 listopada 2017 Chyba już, o tym pisałem ;) Tyle składników, to u mnie na 5 ciach.
Ja Ty to ogarniasz, to ja nie wiem xD
Musi super smakować :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń