Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy biszkopt pełnoziarnisty
Tortownica 18cm, papier do pieczenia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielić papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy cały czas ubijając dodaj cukier trzcinowy i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Nie przerywając ubijania do masy dodaj żółtka, proszek do pieczenia oraz mąkę. Zmiksuj do połączenia się składników.
Na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę przelej masę i połóż na masie w różnych miejscach borówkę amerykańską.
Piecz ciasto 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości, żeby nie opadło. Przestudź, pokrój na kawałki i poczęstuje siebie oraz gości:)