Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy biszkopt pełnoziarnisty
Tortownica 18cm, papier do pieczenia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 399
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2253
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1004
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 399
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2253
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1004
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielić papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy cały czas ubijając dodaj cukier trzcinowy i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Nie przerywając ubijania do masy dodaj żółtka, proszek do pieczenia oraz mąkę. Zmiksuj do połączenia się składników.
Na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę przelej masę i połóż na masie w różnych miejscach borówkę amerykańską.
Piecz ciasto 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości, żeby nie opadło. Przestudź, pokrój na kawałki i poczęstuje siebie oraz gości:)