Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy biszkopt pełnoziarnisty
Tortownica 18cm, papier do pieczenia
Przepis dnia
Czy zdarzyło się Wam, że niespodziewanie wpadają znajomi, a lodówka pusta? No...
Odsłon: 6616
Po wyrobieniu ciasto od razu dajemy do piekarnika.Jest szybki do zrobienia,zd...
Odsłon: 4974
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 24
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 412
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 24
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 412
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielić papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy cały czas ubijając dodaj cukier trzcinowy i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Nie przerywając ubijania do masy dodaj żółtka, proszek do pieczenia oraz mąkę. Zmiksuj do połączenia się składników.
Na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę przelej masę i połóż na masie w różnych miejscach borówkę amerykańską.
Piecz ciasto 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości, żeby nie opadło. Przestudź, pokrój na kawałki i poczęstuje siebie oraz gości:)
Przepisy Desery
Desery
babka ajerkoniakowa
Desery
Wuzetka siostry Anastazji
Desery
Ciasto pychotka bez pieczenia
Desery
Labneh na pikantnie
babka ajerkoniakowa
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoni...
Odsłon: 137
Wuzetka siostry Anastazji
Wuzetka siostry Anastazji to ciasto klasyczne i jednocześnie popisowe. Nie ma...
Odsłon: 2044