Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowsza wersja moich słodkości z miłości, bez glutenu, bez laktozy, a tłuszcz jedynie zdrowy
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 824
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 824
Składniki
Przygotowuję mleko migdałowe według przepisu, który podaję tutaj https://smaker.pl/przepis-mleko-migdalowe-domowym-sposobem,123729,domowapiwniczka.html lub dzień wcześniej moczę migdały, obieram ze skórki, następnego dnia zalewam wodą i blenduję - do budyniu używam z drobinkami migdałów dryfującymi w mleku
Do zimnego mleka dodaję suche składniki i mieszam trzepaczką.
Wbijam jajko, łączę z pozostałymi składnikami i mlekiem. Gotuję na wolnym ogniu 5 minut.
Nakładam do miseczek, polewam syropem klonowym i posypuję wiórkami z migdałów. Aneks: Jeśli deser jedzą dzieci, dodaję mniej kakao i całą masę "dosładzam" syropem klonowym (ew. miodem) jeszcze w garnku, mieszam przed nałożeniem do miseczek.