Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowsza wersja moich słodkości z miłości, bez glutenu, bez laktozy, a tłuszcz jedynie zdrowy
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14258
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19400
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14258
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19400
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Przygotowuję mleko migdałowe według przepisu, który podaję tutaj https://smaker.pl/przepis-mleko-migdalowe-domowym-sposobem,123729,domowapiwniczka.html lub dzień wcześniej moczę migdały, obieram ze skórki, następnego dnia zalewam wodą i blenduję - do budyniu używam z drobinkami migdałów dryfującymi w mleku
Do zimnego mleka dodaję suche składniki i mieszam trzepaczką.
Wbijam jajko, łączę z pozostałymi składnikami i mlekiem. Gotuję na wolnym ogniu 5 minut.
Nakładam do miseczek, polewam syropem klonowym i posypuję wiórkami z migdałów. Aneks: Jeśli deser jedzą dzieci, dodaję mniej kakao i całą masę "dosładzam" syropem klonowym (ew. miodem) jeszcze w garnku, mieszam przed nałożeniem do miseczek.