Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeglądałam stary zeszyt z przepisami od babci i natknęłam się na ten przepis. Podwójnie czekoladowe a przy tym zdrowe i dietetyczne! Przygotowuje się je szybko, ze składników, które niemal każdy zazwyczaj ma w domowej spiżarni, bez zbędnego bałaganu i co najważniejsze – zawsze wychodzą! Jeśli więc macie nagłą ochotę na coś słodkiego, zarezerwujcie kwadrans na przygotowanie ciasta na te czekoladowe babeczki.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 173
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 84
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 330
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1471
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 173
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 84
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 330
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1471
Składniki
Zaczynamy od zmielenia płatków owsianych. Do miski wsypujemy zmielone płatki, otręby, sodę i kakao - mieszamy. W drugiej misce mieszamy jaja, jogurt, mleko i cukier. Wszystkie składniki łączymy razem (masa nie powinna być bardzo rzadka ani za gęsta).
Powstałą masę przekładamy do formy na muffinki i w środek każdej z nich wtykamy kostkę czekolady. Pieczemy 15-18 min w 180 stopniach. Smacznego!