Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaprezentuję Wam moją wersje Kopca Kreta :) Przepisów jest mnóstwo, gotowców też nie brakuje. Ja robię wszystkie dania po swojemu, dzięki czemu nie mam tego samego co inni???? Wystarczy zamienić mąkę pszenną na gryczaną, masło i śmietanę na jogurt i twaróg chudy, słodką czekoladę na gorzką i gotowe
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 473
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 44
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3644
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 466
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 473
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 44
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3644
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 466
Składniki
. Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy resztę składników na biszkopt i miksujemy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy 30 min 170 stopni. Po upieczeniu biszkopta ostudzamy go.
Jeśli daliście mniejszą formę wydrążcie środek lub tak jak ja dałam większą, wystarczy nie wielką ilość wyszarpać z górnej części ciasta, aby było czym posypać górę.
Banany kroimy w plastry i układamy na biszkopt jedno koło drugiego. (kopiec to do środka, placek po całości)
Twaróg, jogurt, słodzik wstępnie zmiksować. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, dodajemy do masy i dokładnie miksujemy. Wylewamy na biszkopt. (kopiec to do środka, placek po całości)
Górę posypujemy ciastem które wyskubaliśmy oraz startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny.