Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaprezentuję Wam moją wersje Kopca Kreta :) Przepisów jest mnóstwo, gotowców też nie brakuje. Ja robię wszystkie dania po swojemu, dzięki czemu nie mam tego samego co inni???? Wystarczy zamienić mąkę pszenną na gryczaną, masło i śmietanę na jogurt i twaróg chudy, słodką czekoladę na gorzką i gotowe
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21954
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 59
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 37
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21954
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 59
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 37
Składniki
. Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy resztę składników na biszkopt i miksujemy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy 30 min 170 stopni. Po upieczeniu biszkopta ostudzamy go.
Jeśli daliście mniejszą formę wydrążcie środek lub tak jak ja dałam większą, wystarczy nie wielką ilość wyszarpać z górnej części ciasta, aby było czym posypać górę.
Banany kroimy w plastry i układamy na biszkopt jedno koło drugiego. (kopiec to do środka, placek po całości)
Twaróg, jogurt, słodzik wstępnie zmiksować. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, dodajemy do masy i dokładnie miksujemy. Wylewamy na biszkopt. (kopiec to do środka, placek po całości)
Górę posypujemy ciastem które wyskubaliśmy oraz startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny.