Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zjeść cukierka i mieć cukierka? Czyli jak to zrobić, aby być na „diecie”, a jednocześnie nie rezygnować z łakoci. Wystarczy poświęcić dosłownie chwilkę i przygotować.pyszne, sycące i zdrowe pralinki
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
1) Zblanszować migdały: całe migdały zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 10 min. Po 10 min. przelać zimną wodą i obrać ze skórek. 2) Kaszę jaglaną dokładnie przelać zimną wodą, a następnie wrzątkiem. 3) Przygotowaną kaszę ugotować do miękkości w mleczku kokosowym (ok. 20 min.). Na koniec dodajemy miód oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 4) Z gotowej, lekko przestudzonej masy formujemy kuleczki, do których wkładamy migdały i obtaczamy w wiórkach kokosowych. 5) Gotowe pralinki przed podaniem odstawiamy do lodówki na godzinę. Przechowujemy również w lodówce, najlepiej w szczelnym pojemniku, aby nie pochłaniały zapachów.