Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Crêpes to fancuskie cienkie nalesniki, sa doskonalym deserem na wszelkie okazje, na Sylwestra szczególnie pasuja flambirowane w likierze pomaranczowym z dodatkiem filetów z pomaranczy.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 168
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 313
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1538
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 168
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 313
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1538
Składniki
Przesiac make i podgrzac troche mleko. Wszystkie skladniki wymieszac w misce i odstawic pod przykryciem na 20 minut. Zeskrobac troche skórki z pomaranczy, nastepnie je obrac i wyciac filety. Sok z pomaranczy wymieszac z filetami i skórka pomaranczowa. Smazyc na masle klarowanym cienkie nalesniki przez1-2 min. po obu stronach az beda zlotobrazowe. Zlozyc gotowe nalesniki w trójkaty i wlozyc po 2-3 sztuki z powrotem do goracej patelni z odrobina klarowanego masła. Dodac likier pomaranczowy i zapalic. Fambirowac przez chwile, nastepnie dodac filety pomaranczowe.
Nalesniki podawac z filetami, posypane cukrem pudrem.
Jesli pozostana nam filety pomaranczowe, mozemy je podac np. z baklawa, posypane cukrem pudrem lub z lodami.