Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z ciasta francuskiego z owocami to łatwy i szybki sposób na przygotowanie smacznego poczęstunku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102045
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5846
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102045
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5846
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Morele bez skórki i śliwki wypestkować. Gotowe ciasto francuskie wyjąć z lodówki, pozostawić przynajmniej na pół godziny w temp. pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 12 kwadratów. Włożyć do foremek muffinkowych, docisnąć, nakłuć widelcem, włożyć na 4-5 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, podpiec.
Budyń: 100 ml mleka wymieszać żółtkami, mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cukrem z wanilią i cukrem kryształem. Resztę mleka zagotować , połączyć z mlekiem z żółtkami i ugotować budyń.
Gorący budyń przełożyć do podpieczonych babeczek. Ułożyć po ćwiartce śliwki i moreli.
Posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.