Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w wykonaniu w sam raz do kawki ;)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Budyń przygotować wg. przepisu. Płat ciasta francuskiego podzielić na 24 kawałki. Połowę z nich ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Z pozostałych 12 kawałków wyciąć kieliszkiem kółka i nałożyć na ciasto na blaszce, lekko docisnąć. Posmarować białkiem. Piec w temp. 170-180" około 10min.
Wyjąć z piekarnika, jeśli środki mocno wyrosły delikatnie można docisnąć łyżeczką aby powstał dołek.
Do upieczonych ciastek nakładać najlepiej łyżeczką porcjami budyń, następnie ułożyć dowolne owoce. Można dodatkowo polać polewą czekoladową
SMACZNEGO ;)